Over nachtschade

Ik ben nogal een denker. Mijn hoofd zit vol duizenden plannen, het één al wat geweldiger dan het andere. En soms komt het dan toch eens zo ver dat er een plan ten uitvoer gebracht wordt. Met deze blog is het niet anders. Ik vrees dat mijn perfectionisme, een overgeërfd karaktertrekje – danku papa – daar wellicht wel wat mee te maken heeft. Een paar jaar terug zette ik de eerste stappen, er werden zelfs blogposts geschreven en gepubliceerd op een ander platform, maar het was niet helemaal wat ik in gedachten had en ik voerde het weer af. Toen kwam het Blogboek, en werd ik opnieuw heel enthousiast over mijn idee. Een dik jaar later is het nu eindelijk zover: nachtschade schrijft is een feit! Ik ben benieuwd of ik het nog kan, teksten schrijven in het Nederlands. Ooit ging mij dat vrij goed af, maar het enige wat de laatste jaren op papier – of beter: het scherm – terecht komt, is drogere materie. Op hoop van zege!

Wie is die nachtschade in hemelsnaam?

Een prille dertiger, wisselde per decennium wel een keer van postcode (van 2700 naar 9100, en dat zonder te verhuizen, dan naar 9000 en tenslotte naar 9850), grote liefde voor oude dingen verstopt in het zand, even grote liefde voor muziek, nog grotere liefde voor de twee poezen en honden die bij haar wonen, en er is een lief dat daar ook regelmatig een spatje van meekrijgt 😉

Waarom nachtschade?

Het is een internetidentiteit die ondertussen al ettelijke jaren meegaat. Eentje die zo vertrouwd is dat het vreemd zou voelen om nu plots een andere te gebruiken.

 

Alle foto’s en teksten op deze site zijn door of voor mij geproduceerd, tenzij anders vermeld. Gelieve deze niet over te nemen a.u.b.