nachtschade vertelt

Post-vakantieblues

zwembadlectuurIk ben terug. Een beetje gek misschien om zo mijn eerste post hier te beginnen, maar goed, het zij zo.

Ik ben dus terug. Uit Spanje. Het lijkt alsof ik er een eeuwigheid gebleven ben, en tegelijkertijd zijn de drie weken er zo snel door gevlogen. De terugkomst komt harder aan dan ik verwacht had. Laat in de avond was de verwelkoming door de poezen niet echt hartelijk te noemen, m’n poezenvrouwtjeshart brak een beetje. Eens ik onder de wol kroop, draaiden ze gelukkig snel bij en eisten ze hun gebruikelijke plaatsjes op het dekbed en bijhorende aandacht op. De eerste zondag was mild, met een herfstzonnetje dat me terug thuis verwelkomde en subtiel het veel te lange gras in de tuin verlichtte, alsof het alvast een hint wou geven dat er werk aan de winkel is.

Vasthouden

Helaas, de afgelopen twee dagen gooiden me recht de herfst in. Ik zie voor mijn ogen de blaadjes aan de struiken in de tuin van kleur veranderen. Mijn collegae cursisten die ik gisteravond voor het eerst zag, stapten het leslokaal binnen met wollen sjaals en warme jassen, terwijl ik mijn zomergevoel nog wanhopig vast probeer te houden met mijn zorgvuldig laagsgewijs opgebouwde outfit (om toch maar geen extra kou te vatten naast degene die ik als souvenir van koelere Spaanse septembernachten meebracht). Ik begraaf m’n neus in de katoenen sjaal die ik een week geleden pas kocht en ruik nog steeds de wierook van het hippie winkeltje.

Er zijn nog andere manieren waarop ik het reisgevoel verder vast probeer te houden. Zo zette ik de radio nog steeds niet aan, en zag of las ik nog geen nieuws. Neen, ik zet liever een cd op van Rodrigo y Gabriela, of neem iets uit de Héroes del Silencio collectie die mijn lief oppikte uit zijn ouderlijke huis. Op de parking van de supermarkt verbaas ik me over de grote hoeveelheid auto’s met Belgische nummerplaat. Het eerste avondmaal door mijn lief klaargemaakt in de eigen keuken bestond uit pimientos de Padrón. En de koelkast zit nog vol met lekkernijen uit het zuiden, waar ik me nu aan te goed ga doen… Nog iemand een glaasje melk met kaneel- en citroensmaak?

Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply